Acolo unde bunăstarea se întâlnește

Ce remedii există pentru durerile de genunchi și articulații?

Dacă genunchii nu ne deranjează, ne este greu să ne gândim la ei. Cu toate acestea, ele sunt de mare importanță pentru a ne menține în picioare și activi. Genunchiul este o articulație care îndeplinește funcția de a ne susține și de a ne oferi mobilitate la mers, alergare, sărituri și orice altă mișcare făcută cu picioarele. 

Fiecare genunchi funcționează datorită structurilor diferite, cum ar fi oase, tendoane , ligamente, cartilaj și saci de lichid sinovial. Când una dintre aceste părți este deteriorată, atunci putem suferi de durere, probleme de mobilitate și inflamație.

Incredibil, problemele la genunchi sunt foarte frecvente și pot apărea pe neașteptate la orice vârstă. Pentru ameliorarea simptomelor enervante, pot fi folosite tratamente conservatoare, ambulatoriu și, în cazuri extreme, intervenția chirurgicală.

Există, de asemenea, multe persoane care optează pentru lucruri naturiste precum remediile casnice care pot fi efectuate din confortul casei noastre. Dacă te-ai întrebat cum să ameliorezi durerile de genunchi acasă în mod natural, în această postare putem vedea cele mai remarcabile opțiuni care funcționează în funcție de opiniile multor persoane.

Aflați mai jos câteva sfaturi despre cum să mențineți starea de bine a genunchiului și alte concepte importante care ne pot ajuta să tratăm, să prevenim durerea și inflamația genunchilor.

Dureri de genunchi

Ce factori de risc pot accelera uzura genunchilor?

Țesuturile articulare situate în genunchi își pot pierde rezistența și elasticitatea deoarece nu rețin lichidul de care au nevoie pentru hrănire. Există un risc mai mare ca acest lucru să se întâmple atunci când există anumite condiții:

Excesul de greutate corporală, exerciții fizice excesive sau supraîncărcare cu obiecte grele: Când există un exces de greutate sau forță, sarcina pe care trebuie să o suporte genunchiul este mai mare. De asemenea, excesul de grăsime poate produce substanțe proinflamatorii.

Leziuni: Persoanele care au suferit un anumit tip de lezare la genunchi au șanse de până la 3 ori mai mari să dezvolte boli articulare precoce, cum ar fi osteoartrita.

Amintiți-vă că durerea și inflamația pot fi simptome ale unui tip de tulburare articulară, de la tendinită până la dezvoltarea osteoartritei.

Care este cea mai bună vitamină pentru purtarea genunchiului?

cea mai bună vitamină pentru genunchi

Există 4 vitamine utile de integrat în viața noastră de zi cu zi despre care se spune că ajută la menținerea sănătății genunchilor și chiar ajută la eliminarea durerii și disconfortului asociat:

Vitamina A. Această vitamină este foarte valoroasă pentru întărirea sistemului osos, deoarece reduce afectarea celulelor și țesuturilor. 

Complexul B. Complexul B include 8 vitamine, care ajută la protejarea împotriva slăbiciunii musculare și ca efect direct, pot reduce disconfortul de la genunchi.

Vitamina D. Vitamina D este foarte importantă pentru sănătatea oaselor, deoarece ajută la păstrarea calciului în oase.

Vitamina K. Această vitamină ajută la construirea țesuturilor și oaselor sănătoase prin proteine. Un astfel de nutrient poate fi obținut din legume verzi, cereale și ouă.

Alimente pentru articulațiile genunchiului

Alegerea ingredientelor și nutrienților potrivite poate fi cea mai bună armă pentru a face față rănilor și a avea articulații puternice când ajungem la o anumită vârstă:

Fructe și legume: Broccoli, conopidă și alte legume crucifere. Nuci (migdale, nuci de pin si susan). Portocale, struguri și mandarine. Ardei, ceapă și roșii.

Proteine: Fructe de mare și pește bogat în omega 3 (somon sau ton). Carne bogata in acid hialuronic (monacuta, cod sau carne de porc).

Carbohidrați: leguminoase, quinoa și orez brun.

Colagen pentru oase și articulații

Un tânăr care are o alimentație echilibrată și care nu supune structurile genunchiului la uzură excesivă și care nu suferă de nicio tulburare care să pună în pericol țesutul colagen, nu are nevoie să folosească suport extern pentru absorbția colagenului, deoarece dvs. organismul este încă capabil să sintetizeze colagen pe cont propriu. Cu toate acestea, între 25 și 30 de ani, capacitatea de a sintetiza colagen se pierde treptat și se pierde până la 1% în fiecare an.

De la 45 de ani, pierderea de colagen este deja mai vizibilă, motiv pentru care apar ridurile, articulațiile se macină și apar neplăceri articulare precum la genunchi. Pe de altă parte, o pierdere de colagen apare și atunci când țesuturile timpurii de colagen sunt supuse unei uzări premature.

Avand in vedere cazurile aplicabile mentionate, tocmai atunci se recomanda consumul unor tipuri de suplimente cu colagen pentru oase si articulatii. 

uleiuri esențiale pentru durerile de genunchi

Uleiurile esențiale sunt substanțe parfumate natural derivate din flori și plante . Sunt create cu esența lichidă care conferă plantei aroma și mirosul care le deosebește.

Deși dovezile nu sunt încă concludente, aromaterapia este considerată sigură și are proprietăți terapeutice care ajută în combinație cu tratamentele convenționale pentru a trata unele boli care provoacă durere și inflamație a genunchilor. Prin urmare, putem vedea 5 uleiuri esențiale pentru durerile de genunchi care sunt foarte proeminente:

  • Ulei de eucalipt.
  • Ulei esențial de lavandă.
  • Ulei de turmeric.
  • Ulei esențial de busuioc.

Unele studii despre proprietățile sale terapeutice au determinat efectele aromoterapiei exclusiv în artrita reumatoidă și, deși dovezile nu sunt încă concludente, este important de menționat că utilizarea sa în aromoterapie este considerată sigură pentru utilizarea în artrita reumatoidă, împreună cu tratamentele convenționale. .

remedii de casă pentru durerea și inflamația genunchiului

remedii de casă pentru durerea și inflamația genunchiului

Dacă durerea de la genunchi persistă mai mult de 5 zile, este indicat să vizitați medicul traumatolog pentru a analiza starea. Cu toate acestea, este posibil ca în prealabil să căutați ameliorarea durerii și inflamației genunchilor cu sprijinul unora dintre următoarele moduri naturale de a ameliora durerea articulației genunchiului :

Comprese reci sau aplicare cu gheață. O compresă rece timp de 3 minute poate reduce umflarea după o lovitură la genunchi. 

Comprese fierbinți sau aplicare de căldură. Punerea unei comprese calde sau a unei cârpe fierbinți pe zona dureroasă a genunchiului timp de 5 până la 10 minute poate ajuta, de asemenea, la reducerea umflăturilor și durerii la genunchi.

Masaje. Masarea genunchilor poate ajuta la combaterea rigidității sau rigidității genunchiului.

Exerciții de întindere. Exercițiile de întindere relaxează mușchii și te ajută să câștigi flexibilitate, motiv pentru care sunt considerate foarte benefice pentru tratarea durerilor și a inflamației genunchiului.

5 sfaturi pentru a proteja sănătatea și bunăstarea genunchilor

Evita pantofii incomozi

Multe femei cred că o apariție perfectă presupune purtarea de tocuri. Cu toate acestea, acestea pot provoca dureri la genunchi. Purtarea pantofilor comozi vă poate oferi sprijin pentru a netezi mișcările genunchiului.

Reduceți nivelul de stres

Stresul excesiv poate tensiona mușchii, ceea ce poate contribui la durerile articulare și poate crește percepția de disconfort la nivelul genunchilor.

menține-ți greutatea sănătoasă

Cu cât articulația genunchiului trebuie să suporte mai multă greutate, cu atât este mai mare riscul de uzură și deteriorare a articulației. O greutate stabila si sanatoasa iti ofera posibilitatea de a face miscarile zilnice necesare cu mai multa libertate.

Când este recomandat să solicitați asistență medicală?

Se recomandă să vizitați un medic traumatologie atunci când durerea de la genunchi nu se ameliorează, scade sau dispare timp de 5 zile sau, mai rău, se agravează în acest timp.

Medicul este cel care poate evalua problema genunchiului și poate afla care este cauza. Tratamentele recomandate pentru ameliorarea durerii și umflăturilor genunchiului pot include kinetoterapie, analgezice și antiinflamatoare prescrise.

Referințe

Pihlajamäki, HK, Parviainen, MC, Kautiainen, H. și Kiviranta, I. (2017). Incidența și factorii de risc ai tulburărilor de genunchi legate de exerciții fizice la bărbații adulți tineri. Tulburări musculo-scheletice BMC, 18(1), 340. https://doi.org/10.1186/s12891-017-1701-3

Cakar, M., Ayanoglu, S., Cabuk, H., Seyran, M., Dedeoglu, SS, & Gurbuz, H. (2018). Asocierea dintre concentrațiile de vitamina D și durerea de genunchi la pacienții cu osteoartrită. Peer J, 6, e4670. https://doi.org/10.7717/peerj.4670

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *