Acolo unde bunăstarea se întâlnește

8 cele mai bune plante medicinale pentru durerile musculare și articulare

Durerile articulare și musculare sunt probleme frecvente din cauza cerințelor pe care ni le impune viața modernă. Lipsa exercițiilor fizice, un stil de viață sedentar, odihna precară și alimentația deficitară sunt factori puternici de influență. Prin urmare, din ce în ce mai mulți oameni apelează la opțiuni curative în căutarea ușurării.

În prezent, includerea și utilizarea plantelor medicinale ca unul dintre remediile naturale pentru durerile articulare, musculare și osoase sunt practici comune în medicina tradițională. Prin urmare, este evident că utilizarea substanțelor antiinflamatoare și analgezice derivate din plante medicinale este în creștere deoarece acestea oferă efecte foarte benefice cu o incidență redusă a efectelor adverse.

Vă spunem mai jos cele mai interesante date despre utilizarea și utilizarea plantelor din plante în scopuri terapeutice și curative în afecțiunile oaselor, articulațiilor și mușchilor. În plus, împărtășim cele mai utilizate 10 plante în acest scop.

Plante medicinale pentru durerile musculare

Afecțiuni articulare și musculare

La nivel mondial, se estimează că consultațiile medicale pentru afecțiuni articulare și musculare sunt foarte mari și cresc și mai mult în fiecare zi. Printre cele mai frecvente patologii conexe sunt durerile musculare sau mialgia, problemele degenerative ale articulațiilor precum osteoartrita, patologiile inflamatorii precum artrita, tendinita și bursita.

Cum acționează plantele medicinale pentru a calma durerile articulare și musculare?

Efectele diferitelor plante medicinale în patologiile osteoarticulare sunt multe. Acestea produc un mecanism de acțiune antiinflamatoare pentru a reduce inflamația țesuturilor, un efect analgezic pentru ameliorarea durerii, senzații relaxante pentru a ajuta la buna funcționare a zonei afectate și detoxifiante pentru a reduce edemul, printre altele.

Astfel de efecte acordate sunt foarte diverse și sunt considerate prin ingredientul lor activ, deoarece depinde de unii factori, cum ar fi partea de plantă care este utilizată, metoda folosită pentru extragerea acesteia, forma de utilizare care este utilizată etc.

Cum se folosesc plantele medicinale pentru durerile articulare și musculare?

Cel mai obișnuit mod de a consuma plante medicinale pentru ameliorarea durerilor la nivelul articulațiilor, mușchilor și oaselor, este de obicei prin pastile, capsule sau tablete, infuzii sau ceaiuri, creme, unguente sau uleiuri și geluri sau picături și siropuri. Astfel de remedii naturale se pot baza pe una sau mai multe plante medicinale care sunt combinate pentru a-și intensifica efectele și proprietățile.

Consumul de plante medicinale pentru durerile articulare poate fi însoțit de masaje, exerciții sau terapii calde și reci.

Cele mai populare 8 plante medicinale pentru durerile musculare și articulare

In continuare, cunoaste cele 8 cele mai bune plante medicinale in functie de popularitate, pentru a trata afectiunile articulatiilor, musculare si osoase. Le-am comandat conform recunoașterii lor în medicina conservatoare:

Arnica pentru durerile musculare

Arnica pentru durerile musculare

Reduce durerea: Este o plantă galbenă care a fost folosită de mii de ani în principal ca ulei de masaj pentru a calma durerea datorită proprietăților sale analgezice puternice.

Are efecte antiinflamatorii: Ajută la reducerea inflamației și umflăturilor cauzate de umflături, vânătăi și mușcături de insecte.

Imbunatateste circulatia sangelui: genereaza efecte de tonifiere care favorizeaza circulatia sangelui, ceea ce il face si un aliat excelent pentru tratarea venelor varicoase si intoarcerii venoase. 

Are efecte antiseptice: De asemenea, ajută la prevenirea infecțiilor atunci când există răni și accelerează vindecarea pielii.

coada-calului pentru durerile articulare

coada-calului pentru durerile articulare

Este o planta care produce beneficii remarcabile pentru sanatatea oaselor, muschilor si tendoanelor. Datorită concentrației mari de siliciu, crește stocarea de calciu, ceea ce ajută la întărirea sistemului osos și la prevenirea problemelor de fractură. De asemenea, este recomandat în special pentru prevenirea problemelor de artrită și osteoporoză.

În plus, ajută și la îmbunătățirea flexibilității tendoanelor, la menținerea colagenului și la promovarea elasticității țesuturilor. Datorită numeroaselor sale proprietăți, este considerat un aliat puternic în recuperarea leziunilor, entorselor și tendinitelor.

Ați putea fi interesat să cunoașteți aceste remedii naturiste pentru tendinită .

Turmericul și osteoartrita

Turmericul și osteoartrita

Are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind foarte utilă în cazurile în care există dureri articulare. Este considerata un aliat puternic pentru cazurile de osteoartrita, intrucat unele studii au aratat ca aceasta planta are efecte rapide asemanatoare medicamentelor clasice care includ analgezice si antiinflamatoare. În plus, curcumina ajută și la prevenirea degradării cartilajului, ceea ce este foarte benefic pentru încetinirea progresiei osteoartritei.

Gheara diavolului pentru probleme degenerative ale articulațiilor

Gheara diavolului pentru probleme degenerative ale articulațiilor

Planta gheara diavolului conține proprietăți antiinflamatorii, antireumatice și analgezice. Este, de asemenea, vindecator și unele studii au indicat, deși sunt necesare mai multe cercetări în acest sens, că ajută la sistemul cardiovascular.

Este o plantă utilizată pe scară largă pentru a trata bolile articulare care sunt degenerative. Are un impact pozitiv puternic asupra reducerii durerii și asupra funcțiilor de mobilitate articulară.

Consolă pentru sănătatea oaselor

Consolă pentru sănătatea oaselor

Are proprietăți vindecătoare: funcționează ca regenerator celular și astringent pentru a trata în principal oasele rupte.

Rozmarin pentru dureri articulare și musculare

Rozmarin pentru dureri articulare și musculare

Stimulează circulația sângelui și oferă o senzație de relaxare mușchilor și articulațiilor cu durere. 

Ienupăr pentru dureri musculare

Ienupăr pentru dureri musculare

Contine proprietati diuretice, detoxifiante si antireumatice. Este incredibil de folosit pentru a trata problemele de gută, pentru a calma durerea și tensiunea musculară.

Ulmaria pentru artrita reumatoida

Ulmaria pentru artrita reumatoida

Produce efecte antiinflamatorii și antireumatice. Este o plantă medicinală folosită pe scară largă pentru a calma durerea și inflamația cauzate de reumatism și artrită. Se consumă în principal prin infuzii.

Concluzii

O alimentație echilibrată, practicarea constantă a exercițiilor fizice și integrarea produselor pe bază de plante medicinale, se pot dovedi a fi buni aliați pentru a trata durerile, umflarea și rigiditatea mușchilor și articulațiilor, în special pentru cei care caută alternative naturale la medicamente. . 

Folosirea acestor alternative este o opțiune terapeutică care merită încercată, deoarece proprietățile multor plante naturale pot contribui efectiv la sănătatea și bunăstarea articulațiilor, mușchilor și oaselor, fără a experimenta efecte secundare.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *